Praktische Informatie

Praktische Informatie

HANDIG OM TE WETEN
Kinderen en Sloep Huren

Wat je moet weten voor de vaart!!

bij ons staat veiligheid altijd voorop

Al onze sloepen zijn te varen zonder vaarbewijs. Toch is het handig om je voldoende te informeren voor de vaart begint. Onderaan deze pagina kun je een instructiefilmpje bekijken om goed voorbereidt het water op te gaan. Voor de afvaart krijg je van een van onze medewerkers een duidelijke uitleg en is er een mogelijkheid tot het stellen van vragen. Tijdens de vaart heb je de belangrijkste vaarregels tot je beschikking en er is altijd een vaarkaart aan boord. In geval van nood kun je ons altijd telefonisch bereiken, we hebben altijd een medewerker ter beschikking mocht je pech hebben. 

Er zijn maar weinig plekken in Nederland zo mooi als de Maasplassen van Limburg. Geniet samen met je vrienden, familie of je geliefde van deze prachtige ervaring. 

Voel je je toch nog niet helemaal zeker, het is bij ons ook mogelijk om een sloep te huren incl. een kapitein. Informeer telefonisch naar de mogelijkheden. 

Opstaplocatie

Sloephuren-Limburg.nl is een onderdeel van Café-Maasterras ‘t Veerhuis in Wessem. Wanneer je online een sloep gereserveerd hebt mag je je op de dag van verhuur melden nabij het café. Zorg dat je op de afgesproken tijd aanwezig bent, zodat andere huurders die dag niet op je hoeven te wachten.

Naast het terras is een loopbrug aanwezig om de privésteiger te bereiken.

Adres: Polstraat 1, 6019 BL te Wessem

Vaarroute

Onderaan deze pagina is een vaarkaart weergegeven. Bestudeer deze alvast goed om goed voorbereidt het water op te gaan. De Maasplassen in Midden Limburg zijn groot genoeg om een hele dag te vertoeven.

Let op: het passeren van een sluis is niet toegestaan. Ook het aanmeren is uitsluitend toegestaan aan een daarvoor bestemde steiger.

VERHUUR TIJDEN

We verhuren onze sloepen in dagdelen en voor een gehele dag. Echter op feestdagen en in de vakantieperiode verhuren we alleen voor een gehele dag of een avonddeel.

Het huren van een sloep kan bij Sloephuren Limburg van 1 april t/m 31 oktober

De prijzen en tijden vind je hier.

 

borg

Bij het huren van een van onze sloepen dient vooraf aan de bar een borg betaald te worden, de borg bedraagt 300 euro. Deze kan uitsluitend per pin betaald worden. Komt de sloep zonder schade retour dan krijgt je de borg binnen 3 dagen terug op je rekening gestort. 

Verzekering

Wil je liever geen borg betalen, dan kun je je ook verzekeren tegen schade. Dit kost 24,50 euro. Mocht je met schade terug komen dan ben je verzekerd tot maximaal 5000 euro. Heb je een grote schade dan stellen we je aansprakelijk d.m.v. je WA verzekering. 

Huisdieren

Helaas zijn huisdieren aan boord niet toegestaan. Dit i.v.m. de hygiene. Kom je toch met een huisdier dan moeten we je helaas weigeren. De betaalde huur ben je dan kwijt. 

Parkeren

In de omgeving is voldoende gratis parkeergelegenheid. Zo kun je langs de boulevard parkeren,  Achter de Graaf, de Polstraat of ‘onder de brug’. Al deze parkeerlocaties zijn op loopafstand. 

Op de Wallenstraat mag niet geparkeerd worden. Dit is voor vergunningshouders.

annulering

Flexibele annulering: met onze flexibele annulering kunt u per e-mail (info@sloephuren-limburg.nl) tot uiterlijk 8.00u in de ochtend op de geboekte vaardag annuleren. U ontvangt van ons het bedrag voor de huur van de boot retour. Deze optie kunt u kiezen bij het reserveren.

Standaard annulering: standaard voorzien onze annuleringsvoorwaarden in gratis annulering tot een week voor afvaart, 50% annuleringskosten tot twee dagen voor afvaart en 100% binnen twee dagen voor afvaart. Wilt u dus zeker zijn van goed weer; denk dan zeker aan onze flexibele annulering.

Let op: het risico voor slecht weer is altijd voor de consument

Veiligheid

Veiligheid staat bij ons altijd voorop. Voor kinderen en ouderen hebben we gratis zwemvesten ter beschikking, ook is er een peddel aan boord om in geval van nood toch aan de kant te komen, ook een anker is aan boord.  

Een vaarbewijs is niet nodig op al onze sloepen

Ben je toch nog wat onwennig of onzeker op het water, we bieden ook een kapitein aan in overleg.

Toegankelijkheid

Onze steiger is toegankelijk d.m.v. een aluminium loopbrug en trap. Deze zijn niet toegankelijk per rolstoel. Dit is wel mogelijk via de passantenhaven van Wessem. Bel voor meer informatie. 

Instructie film

Bekijk hier de belangrijkste vaarregels en tip & tricks

Vaarkaart

DE LEUKSTE PLEKJES, TERRRASJES EN RESTAURANTJES
vaarkaart-metroutes2021-herstel